Bodyscan | 5 gerichte MRI-scans | Dezelfde dag de uitslag (2024)

Wat is een Bodyscan?

Een bodyscan - ook wel bekend als health check of total body scan - is een preventief medisch onderzoek. Het doel van preventief medisch onderzoek is het signaleren van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen. Waar en wanneer je dat wilt, zonder verwijzing.

Preventief medisch onderzoek kan door middel van een bodyscan, bestaande uit vijf gerichte MRI-scans van: schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. Niet alle risicofactoren zijn op een MRI-scan zichtbaar. Daarom bieden wij ook uitgebreide onderzoeksprogramma's aan met een cardiologisch-, dermatologisch- en laboratoriumonderzoek. Alle onderzoeken worden beoordeeld door medisch specialisten. Je krijgt direct de uitslag en jouw MRI-beelden zijn voor jou altijd toegankelijk en eenvoudig te delen.

Lees meer expand_more

Direct de uitslag

Het onderzoek vindt op één dag plaats in één van onze klinieken. Jouw uitslag en MRI-beelden ontvang je na afloop van het onderzoek en zijn eenvoudig, altijd en overal beschikbaar in jouw online portaal.

Snel terecht, zonder verwijzing

Bij Prescan kennen we geen lange wachttijden. Je kunt direct terecht, met én zonder verwijzing. We begrijpen dat je op elk moment je onderzoek wilt kunnen inplannen. Met onze selfservice plan je eenvoudig zelf je onderzoek in. Waar en wanneer je wilt.

Selfservice

Bij Prescan kun je gemakkelijk en snel je eigen, of samen, een afspraak inplannen. Dit kun je doen met behulp van onze selfservice. Kies je onderzoek, tijdstip, locatie en mogelijke aanvullende onderzoeken. Dit kun je doen wanneer het jou uitkomt. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je natuurlijk ook altijd even bellen.

Jarenlange ervaring

Als grondlegger van de bodyscan in Nederland weten we alles over de voorlichting en het uitvoeren van gericht preventief medisch onderzoek. Hierdoor zijn wij in staat om jou van de juiste informatie te voorzien, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Sinds 2003 hebben meer dan 200.000 cliënten voor ons gekozen.

Welke bodyscan kies jij?

Welke bodyscan past bij jou?

Basis

€1269,-

Meer informatie

meest gekozen

Plus

€1769,-

Meer informatie

meest gekozen

Excellent

€1969,-

Meer informatie

schedule Tijdsduur chevron_right

Ongeveer 4 uur.

Ongeveer 4 uur.

close

Tijdsduur

De duur van het onderzoek hangt af van het gekozen onderzoeksprogramma. Wij nemen graag alle tijd voor je en hebben alle aandacht voor je gezondheid. Alle onderzoeksprogramma's zullen niet langer dan één dagdeel in beslag nemen.

Ongeveer 2 uur.

Ongeveer 4 uur.

Ongeveer 4 uur.

radar 5 gerichte MRI-scans chevron_right

close

Wat wordt er onderzocht tijdens een bodyscan?

Tijdens een bodyscan worden er, door middel van een MRI-scanner, beelden gemaakt van de binnenkant van je lichaam. Bij een bodyscan worden vijf gerichte MRI-scans van schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, boven- en onderbuik gemaakt. Onze radioloog analyseert jouw MRI-beelden en vertaalt deze naar onderzoeksresultaten.

Wat kun je zien met een MRI-scan? expand_more

De radioloog ziet met een MRI-scan beschadigingen en/of afwijkingen aan organen (hersenen, lever, nieren, alvleesklier en milt), botten, spieren, pezen en zenuwen.

Waarom is de MRI-scan de basis van ons onderzoek? expand_more

Prescan gelooft dat je gezondheid te belangrijk is om pas in te grijpen als het te laat is. De MRI-scan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen. Deze onderzoeksmethode is eenvoudig toegankelijk, geeft veel informatie en is niet schadelijk voor je gezondheid. Er komt bijvoorbeeld geen röntgenstraling vrij tijdens het onderzoek.

Hoe delen we de resultaten van een MRI-scan met jou? expand_more

Jouw uitslag en MRI-beelden ontvang je direct na afloop na het onderzoek en zijn voor jou altijd toegankelijk en eenvoudig te delen in jouw persoonlijke portaal. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Wij hebben alle aandacht voor jou en je gezondheid, daarom neemt onze radioloog ruim de tijd om de onderzoeksresultaten met jou te bespreken. Prescan heeft directe lijnen met hoog aangeschreven ziekenhuizen in de reguliere zorg. Wanneer er een relevante bevinding wordt gedaan, zorgen zij voor de juiste zorg op de juiste plek.

check

check

check

favorite Cardiologisch onderzoek chevron_right

close

Wat wordt er onderzocht tijdens een cardiologisch onderzoek?

Dit onderzoek geeft inzicht in het functioneren van het hart. Het uitgebreide cardiologisch onderzoek bestaat uit een echo van het hart (echocardiogram), een hartfilmpje (ECG), een inspanningsonderzoek (fietstest) en een uitgebreid laboratoriumonderzoek. Bij elkaar geeft dit een goed inzicht in het functioneren van het hart, waarbij ook mogelijke afwijkingen vroegtijdig kunnen worden opgespoord. De resultaten worden door de cardioloog beoordeeld en vertaald naar een persoonlijk cardiovasculair risicoprofiel, op basis waarvan gerichte gezondheidsadviezen voor de toekomst worden gegeven.

Anamnese expand_more

Online of aan de telefoon wordt de medische vragenlijst met jou doorgenomen of door jou ingevuld, hier vul je gegevens in over jouw medische historie en huidige leefstijl en gezondheidssituatie.

Biometrie expand_more

Bij de cardiologie-assistent wordt de biometrie gemeten. Dit is o.a. het meten van lengte, gewicht, bloeddruk, en het berekenen van de Body Mass Index (BMI).

Uitgebreid laboratoriumonderzoek expand_more

Bij het cardiologisch onderzoek zit standaard een uitgebreid laboratoriumonderzoek van bloed en urine. Dit om risicofactoren in beeld te brengen voor hart- en vaatziekten, zoals o.a. het cholesterol, de suikerhuishouding en de nierfunctie.

Echo van het hart expand_more

Met de echo worden de hartkleppen, de hartkamers, dikte van de hartspier, de bloeddoorstroming van het hart en de pompfunctie van het hart onderzocht door de cardioloog.

Hartfilmpje (ECG) expand_more

Door een hartfilmpje in rust (ECG) te maken kan de cardioloog inzicht krijgen in functioneren van het hart. Hier wordt de activiteit van het hart gemeten in de vorm van elektrische activiteit. Hierdoor kan de arts bijvoorbeeld zien dat er sprake is van een hartritmestoornis of dat je eerder een hartinfarct hebt gehad.

Fietstest (ergometrie) expand_more

Bij de fietstest wordt een hartfilm gemaakt terwijl er inspanning wordt geleverd (fietstest). Hierbij wordt jouw hartritme en bloeddruk gemeten en bekijkt de cardioloog of er zuurstoftekort optreedt bij inspanning.

Consult cardioloog expand_more

Nadat de verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd zal de cardioloog alle resultaten bespreken tijdens het cardiologisch consult dat direct na de onderzoeken plaatsvindt. Ook ontvang je na het onderzoek een compleet rapport met daarin de resultaten en adviezen van het cardiologisch onderzoek.

check

check

check

science Laboratoriumonderzoek chevron_right

close

Wat wordt onderzocht tijdens een laboratoriumonderzoek?

Een laboratoriumonderzoek omvat een uitgebreid onderzoek van je bloed en urine. Dit geeft inzicht in het functioneren van onder andere je organen maar ook kan het risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals een verhoogd cholesterol aantonen. Hiermee krijg je belangrijke informatie over jouw gezondheidssituatie. Tijdens het laboratoriumonderzoek wordt onder meer cholesterol, glucose, nierfunctie, leverfunctie, ijzer, vitamine D en groot bloedbeeld onderzocht. Naast ons standaard (of uitgebreid) laboratoriumonderzoek (bloed en urine) zijn er aanvullende laboratoriumonderzoeken mogelijk. Je kunt je laboratoriumonderzoek aanvullen met de verdiepende bloedonderzoeken. Bijvoorbeeld een verdiepend onderzoek naar vitaminen en mineralen, hormonen of allergieën.

Hoe verloopt het laboratoriumonderzoek? expand_more

Het bloed wordt afgenomen in de kliniek. Voor een juiste bepaling van glucose (suiker) en lipidenprofiel (vetwaarde), hoef je niet nuchter te zijn. Er is gelegenheid om urine af te nemen, dit hoef je niet mee te nemen.

Welke resultaten kan ik verwachten na een laboratoriumonderzoek? expand_more

De onderzoeksresultaten staan zo snel mogelijk voor je klaar in MijnPrescan; jouw persoonlijke portaal.

check

check

check

dermatology Dermatologisch onderzoek chevron_right

close

Wat wordt onderzocht tijdens een dermatologisch onderzoek?

Het dermatologisch onderzoek start met een korte anamnese om risicofactoren in kaart te brengen, ook eventuele huidproblemen en verzoeken worden besproken. Daarna onderzoekt de dermatoloog middels een volledige klinische huidanalyse de huid van top tot teen. Opvallende plekjes worden met het blote oog bekeken, gefotografeerd en geanalyseerd met behulp van een geavanceerde Fotofinder® Handyscope. Deze geavanceerde techniek maakt met behulp van een camera voorzien van speciale lenzen digitale foto’s van je huid. Zo worden bepaalde structuren van de huid zichtbaar die je met het blote oog niet kunt zien.

Welke inzichten haal ik op tijdens een dermatologisch onderzoek? expand_more

Een dermatologisch onderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van aanhoudende klachten en onzuiverheden. Ook kan het dermatologisch onderzoek preventief worden uitgevoerd, niet alle huidschade zie je zelf of herken je als zodanig. Met een dermatologisch onderzoek kunnen verschijnselen van huidveroudering en (ontstekings)ziekten van de huid opgespoord en klinisch gediagnosticeerd worden. 

Welke resultaten kan ik verwachten na een dermatologisch onderzoek? expand_more

De dermatoloog bespreekt de onderzoekresultaten direct na het onderzoek, zo weet je meteen waar je aan toe bent.  Wij hebben alle aandacht voor jou en je gezondheid, daarom neemt onze dermatoloog ruim de tijd om de onderzoeksresultaten met jou te bespreken. Jouw onderzoeksresultaten zijn ook eenvoudig, altijd en overal beschikbaar in jouw persoonlijke portaal. Naast de onderzoeksresultaten, ontvang je advies over de frequentie van herhaalonderzoek, huidverzorging, zonbescherming en ontvang je informatie over alarmsymptomen. Zo weet je precies in welke situatie je een arts moet raadplegen. 

check

check

check

Bodyscan Basis €1269,-

Meer informatie

Boek onderzoek

Bodyscan Plus €1769,-

Meer informatie

Boek onderzoek

Bodyscan Excellent €1969,-

Meer informatie

Boek onderzoek

Boek onderzoek

Boek onderzoek

Boek onderzoek

Gerichte onderzoeken

Niet alle risicofactoren zijn op een MRI-scan zichtbaar. Daarom bieden wij ook uitgebreide onderzoeksprogramma's aan met een cardiologisch-, dermatologisch- en laboratoriumonderzoek. Alle onderzoeken worden beoordeeld door medisch specialisten. Je krijgt direct de uitslag en deze is voor jou altijd toegankelijk en eenvoudig te delen. Zo krijg je direct inzicht in je gezondheid.

MRI-scan

Hoofd (schedel & hersenen)

  • Schedel en hersenen
  • Hersenbeschadigingen en hersentumoren
  • Herseninfarct
  • Holte ontsteking

€579,-

Bekijk onderzoek chevron_right

Laboratoriumonderzoek

Standaard

  • Glucose
  • Gamma GT
  • Cholesterol
  • HDL
    • LDL
    • Alkalische fosfatase
    • Triglyceriden
    • Kreatinine
    • Urinezuur
    • PSA (alleen bij mannen >40 jaar)
    • IJzer
    • Vitamine D
    • TSH
    • CRP
    • Groot bloedbeeld
  • Lees meer expand_more

€240,-

Bekijk onderzoek chevron_right

Dermatologisch onderzoek

Huidonderzoek

  • Opvallende/verdachte huidveranderingen
  • Moedervlekken
  • Tekenen van zongerelateerde huidveranderingen

€229,-

Bekijk onderzoek chevron_right

Bekijk alle onderzoeken chevron_right

Kennisbank

Wil je graag inzicht in één of meer aandoeningen, symptomen of meer informatie over onze onderzoeken? Dan ben je bij de Kennisbank op de juiste plek. De Kennisbank biedt inzicht in symptomen, aandoeningen en de onderzoeken die deze aandoeningen kunnen opsporen. De informatie is medisch gecheckt door onze gespecialiseerde artsen.

Bekijk kennisbank

Bodyscan | 5 gerichte MRI-scans | Dezelfde dag de uitslag (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5547

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.